Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2012 22:29 - Как да познаем кой витамин ни липства?
Автор: arlos Категория: Новини   
Прочетен: 1061 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Всеки витамин в организма изпълнява своята важна функция, витамините са важни за биохимичните реакции и нормалната обмяна на веществата. Как да определим кой точно витамин не достига на организма? Няколко основни признака могат да ни го подскажат.
Витамин А. Ако сте започнали да виждате лошо в мрака или на кожата ви се е появило акне, или пък имунитетът ви е спаднал, значи ви липсва витамин А. За жените в такива случаи е характерна и сухост във влагалището.
Витамин А е много важен за обмяната на веществата. Той пази кожата, лигавицата и защитава организма от инфекции.
Недостигът на витамин А може да се навакса с употребата на цвекло, тиква, моркови, царевица, спанак, диня и кайсии.
Витамин В. Ако се уморявате бързо, спите зле, станали сте раздразнителни, то не ви достигат витамини от група В. Недостигът на този витамин се характеризира с кожен сърбеж, с напуквания в ъглите на устата.
Витамин В се съдържа в зърнените и хлебни изделия, орехите, рибата, бобовите и свинското.
Витамин С. Ако все по-често хващате грип и се е понижил имунитетът ви, ако венците ви кървят, раните зарастват по-бавно, чувствате обща слабост или състоянието на косите ви се е влошило, то не ви достига витамин С.
Витамин С е силен антиоксидант, който помага при защита от инфекции и повишава еластичността на кожата и кръвоносните съдове.
Може да си го набавите от цитрусовите плодове, както и от спанака, броколите, кивито, доматите и спанака.
Витамин D. Ако имате мускулни схващания в краката или конвулсии, или са се появили проблеми със зъбите, то по-скоро не ви стига витамин D. Този много важен за здравето на костите витамин помага и за регулиране на сърдечните съкращения и в работата на някои жлези.
За да запълните недостатъка от витамин D, трябва по-често да правите разходки, особено при слънчевите дни. Защото знаем, че този витамин се изработва в организма само под въздействието на слънчевите лъчи.
Да се установи дефицитът на един конкретен витамин е достатъчно сложно. Недостигът му в организма е комплексен и предизвикан или от болест, или от неправилно хранене и начин на живот. Затова и за борбата с авитаминозата в организма са необходими комплексни средства.



Тагове:   как,   витамин,   Да,   НИ,   КОЙ,   познаем,   липства,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031