Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2012 07:17 - "Детство мое": 9-годишно дете с прякор Пияницата пести пари за проститутка
Автор: arlos Категория: Новини   
Прочетен: 13875 Коментари: 11 Гласове:
13



 image

"Спрях цигарите. Вредни са. Вече съм само на козче.” Това казва 9-годишният Джо, известен в столичния квартал „Люлин” като Пияницата. Момчето, което е от българско семейство, получил прозвището си преди 3 години, когато отишъл мъртвопиян на училище, пише Монитор.

Първолакът влязъл в час, паднал пред дъската и започнал да повръща. Преди учителката да осъзнае какво става, Джо хукнал да бяга. Пет месеца след това не влизал в школото. Историята с гордост я разказа самото момче пред „Монитор”. Екип на вестника успя да го намери в учебен ден, докато се излежава в градинките на 8-и микрорайон в „Люлин”.

Джо не прилича на останалите си връстници. Маниерите и приказката му са като на 20-годишен бандит. Облечен е с мърляви дрехи, а ноктите на ръцете му не са рязани поне от две седмици.

„Що да ходя на училище? Там са само сдуханяци”, казва нахакано Джо. Питаме го как се казва и той отвръща, че всички го знаят като Джо, но той предпочитал да му викат Джо Пияницата. Гордеел се с прякора си.

„Сутрин почвам с пет бири. Ако намеря пари, пия и повече. Предпочитам обаче да ми останат за трева. Откакто спрях цигарите, не мога, без да си дръпна поне един коз днеска”, обяснява философски 9-годишното момче, докато забърсва носа си с ръкава на якето. Твърди, че другият му порок бил сексък въпреки че е бил само с едно момиче, и то веднъж.

„Една циганка ми се пусна за 10 лева, та си направих сефтето. Много ми хареса. Момичетата, които познавам обаче, още са девствени, а за циганката пари нямам. Трябва да останат за бира. Майка ми не ми дава кинти”, разказва още Джо за битието си, като се опитва да отбягва въпросите за семейството си. Негови съседи обаче са по-словоохотливи.„Майка му е доста пълна. Живее в съседния блок и всяка вечер се чуват крясъци. Освен редовните ругатни чуваме и псуване на майка.

Мъжки глас обаче не се чува. Много пъти е правила скандали на други майки, чиито деца си играят с Джо. Никой не я харесва”, разказва възрастна жена от съседния блок в „Люлин 8“. Хора от квартала пък разказват, че постоянно виждали малкия да купува алкохол от местната будка. Продавачката го питала за кого е, а той отговарял, че е за майка му.

„Преди няколко дни го видях за последно. Беше се скрил зад един блок и си свиваше някаква цигара. Покрай него мина един тийнейджър, за когото всички знаят, че се занимава с наркотици. Той поздрави Джо и му каза, че скоро трябва да се видят. Сами си правете изводите”, заключават още съседите.




Гласувай:
13



1. studopor - Някой ще направи услуга на това д...
02.10.2012 07:58
Някой ще направи услуга на това дете, ако просто го очисти. В смисЪл - не мразя децата, не мразя дори и това. Дори ми е жал за него. Представете си обаче как ще изглежда то след 15 години, след 10 години... КакЪв човек ще бЪде? Изобщо няма да му пука да претрепе някого за 2 лева, за да си купи цигари или алкохол. Той е заплаха за обществото още сега. Понеже никоя от институциите няма да се намеси, за да му помогне, КАКТО СТАВА ВИНАГИ В БЪЛГАРИЯ, за това казвам, че ще е по-добре да го блЪсне кола или дилЪра да му се ядоса малко повече...
цитирай
2. starotomagare - Това дете е напълно съсипано
02.10.2012 16:18
То не ходи на училище но никоя институция не се вълнува от това.Нима не съществува връзка ,поне един телефон та учителката му или директорката да се обади в съответната агенция за която плащаме данъци за заплати а те просто се правят ,че работят.Всичко това не е от вчера.Ако майка му го е изтървала това не значи ,че трябва да е ничие.Треперят за всякакави увредени и почти не жизнеспособни деца а това просто не им влиза в сметките.То е дете на гетото и отрепките са неговите примери за подражание.Необходимо му е здраво и твърдо държано приемно семейство в малък град където всички се познават и номера ,че купува бира за майка си няма да минава а и за тревата също.Вместо излежаване -труд в градината или при животните заедно с други възрастни и деца ще му е най-доброто лечение обаче силно се съмнявам ,че ще стане всичко това.
цитирай
3. studopor - НапЪлно сЪм сЪгласен, starotom...
03.10.2012 07:53
НапЪлно сЪм сЪгласен, starotomagare. И както казваш ти, най-вероятно никой няма да му обЪрне внимание. Само тук, в блога ще си дискутираме какво би и какво не би било добро за него.
цитирай
4. lostov - Смятай...
03.10.2012 12:27
.....
цитирай
5. arlos - НАЙ-ДОБРЕ.....
03.10.2012 12:41
Най-добре за него би било да не се е раждал!!
цитирай
6. demonwind - В едни малко по-стари времена
03.10.2012 14:30
в блока срещу нас живееше леля Катя Алкохоличката. Навремето заедно със Сиси Графинята, лека й пръст, (всъщност не знам дали самата леля Катя е още жива) са били видни столични красавици (показвала е снимки). Та тази леля Катя имаше син - Теди Терориста. Теди пушеше от 6 годишен (за пиене не знам, но за пръв път го видях пиян като беше на около 12). Беше една година по-малък от мен. Скоро започна да изнасилва брутално момичета. Което му хареса - и под ножа. Само че беше като див звяр - усещаше кои са беззащитни и няма кой да ги защити - деца на разведени родители и т.н. Така и не попадна на някой да му резне главата. Теди крадеше. Посред нощ беше ограбил магазин за техника в центъра на София. Теди биеше който не му харесва. Гордееше се с прякора си - мечтата му беше да стане терорист. И говореше напълно сериозно. Накрая всичко свърши в столична клиника, където Теди се лекуваше от зависимост към хероин. В стремежа си да опита всичко на този свят, беше попаднал в лапите на нещо, по-силно от него. Нещо, което го уби. След някоя и друга година видях майка му. Леля Катя продаваше вестници на Централната баня. До нея в юлския пек имаше бутилка с водка. Топла. Щях да повърна, когато я надигна пред очите ми. "Да си ходя по-скоро при Теди" - успя да профъфли видната фенка на Бийтълс.
Много ми се искаше да я питам къде беше тя, докато синът й беше жив? Нямаше смисъл - всяка вечер изпиваше по шише водка с водещата от новините, даже си правеше наздраве с телевизора. След което падаше на сгъваемия кухненски диван и заспиваше безпаметен сън. И така до другия ден. А през всичкото това време Теди е бил там - докато не е намерил своя път в живота. Път, който го уби.
Дано това дете успее да се отклони от пътя на Теди, по който е тръгнал. Но надали ще стигне дори до затвора. Бакърена фабрика е по-близкия вариант (ако все още приемат покойници там)... Жалко.
цитирай
7. анонимен - А кой му продава алкохол
03.10.2012 18:53
А не е ли противозаконно да се продава алкохол на деца под 18?
цитирай
8. injir - Службите за закрила на детето къде ...
03.10.2012 22:17
Службите за закрила на детето къде гледат? Само си вземат добрите заплати и отчитат измислена дейност по тефтерите.
цитирай
9. lostov - @ demonwind
03.10.2012 23:22
Това също е покъртително.. Което отново доказва, че родителите са виновни, че не са били достатъчно, когато е трябвало!
цитирай
10. studopor - True story както изглежда. . . Гадни ...
04.10.2012 08:06
True story както изглежда... Гадни те винаги са истински...
цитирай
11. demonwind - 7. lostov
06.10.2012 23:16
като се видим ще ти разкажа за този човек... как доброто бива убито още в утробата...
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930