Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2012 12:24 - Спасители отказаха да извадят удавник - не искали да се разправят
Автор: arlos Категория: Новини   
Прочетен: 770 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Спасители на "Златни пясъци" са отказали да извадят труп на удавена жена вчера около 12 часа на обяд, пише вестник "24 часа".

Спасителите не пожелали да извадят жената, защото щели да имат после разправии с полицията и да ходят да свидетелстват. Те били длъжни да вадят удавник само по време на удавянето, а не след това.

Около 12 часа две момчета с джетове забелязали подут труп на жена да плува в морето срещу бившия хотел “Интернационал” в южната част на курорта. Обърнали джетовете при спасителите на последната шамандура на плажа и ги подканили да отидат с техния скутер и канджи, за да извадят тялото.

Те категорично отказали, за да си нямат разправии. Това наложило да се викат полиция, водолази и Гражданска защита и да се организира цяла операция по изваждането на тялото, която приключила неуспешно към 17 часа вчера.

Сигнал за изплувал труп на плажа на "Златни пясъци" е получен на телефон 112 във Варна в 11,45 часа.

Той е бил подаден от хора на атракционно корабче, които видели тяло на удавила се жена на 200 м от Ривиера, каза шефът на пожарната в града комисар Тихомир Тотев.

Екип на “Гражданска защита” от двама водолази с лодка заедно с катер на “Морска администрация” започнали издирването на тялото.

“Операцията е прекратена в 16,52 след два часа и половина издирване. Тяло не е намерено. Възможно е, ако е имало такова, силното течение да го е понесло навътре в морето”, каза комисар Тотев.

Шефът на“Морска администрация” Сергей Църнаклийски каза за “24 часа”, че сигналът за забелязано в морето тяло на жена е получен от лодка за сезонен превоз на хора. Веднага е изпратен катер на морската администрация. Тялото не било открито, но два часа водолазите са го търсили в район, доста по-голям от мястото, където е било видяно, тъй като са предполагали, че течения може да са го отнесли.

До 19 ч вчера на тел. 112 няма сигнал за изчезнала жена, каза Църнаклийски, което също е странно.

“Спасителите отговарят за зоната до шамандурата, навътре в морето дори не бива да влизат, без да има ситуация по спасяване, защото по това време може да стане инцидент и да са нужни на поста си в охраняемата зона, за която отговарят”, смята Антон Налбантов, шеф на дирекцията “Водноспасителна служба” към БЧК.

Докато се интересувал за подробности около сигнала, за който го потърси “24 часа”, той научил, че на същия плаж спасителите вчера са оказали помощ на давещ се и случаят завършил благополучно.

Никой не ми е съобщавал за удавник, тръгна някакав слух по плажа, но няма конкретен човек, който да е дошъл да ми каже, заяви пък старши спасителят Ивайло Сотиров.

Въпреки това с катер влезли да оглеждат района и не открили нищо. Подали сигнал и до спасителния координационен център, търсили и с втори катер - нищо. “Нямаме и сигнал за изчезнал човек”, добави Сотиров.

Около 18 ч вчера 30-годишен англичанин е бил спасен от удавяне на 12-и пост на Златни пясъци. На място плажните медици го реанимирали и предложили да бъде отведен в болница, но той категорично отказал.

В същия час на централния варненски плаж 20-годишен младеж си пукнал главата след скок в морето при жълт флаг. Бързата реакция на спасителите и плажните медици го спасила от удавяне.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031