Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2012 19:34 - Баща, погребал дъщеря си, дарява 5 млн. лв. в нейна памет за детска онкология
Автор: arlos Категория: Новини   
Прочетен: 1027 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Баща, чиято дъщеря е страдала от рак, иска да дари 4-5 милиона лева за изграждане на детска онкология и хематология в Университетската болница "Лозенец". Завещанието той прави по заръка на детето си малко преди да почине. Това става ясно от стенограмата на правителственото заседание, съобщава Стандарт.

Желанието за това щедро дарение е провокирано от лична драма. Мъжът не иска да става известен за обществеността, а единствено иска детската онкология да носи името на дъщеря му.

Това е един човек, на който дъщеря му се разболява от рак, кара я по Гърция, по Америка, харчи милиони за нейното лечение, обяснява премиерът пред министрите. Миналата седмица Борисов лично се е срещал с почернения баща. От стенограмата става ясно още, че сега мъжът е изпратил до болница "Лозенец" писмо от името на Фондация "Лия".

Желанието на фондацията е да дари средствата, които ще бъдат използвани за проектиране, изграждане, оборудване и обзавеждане на тази болница, обяснява здравният министър Десислава Атанасова.

От фондацията обаче са поставили въпроса с плащането на ДДС при дарението. Ние не можем да кажем, че няма да се плаща ДДС, просто ще потърсим варианти да се компенсира в такъв размер, казва премиерът.

Фактически с това решение даваме право да се подготвят документите за това дарение и съответно нашия ангажимент клиниката по детска онкология на това място да носи името на детето, тъй като когато умирало, казало на баща си да направи така, че другите деца да не умират, обяснява Борисов.

Това била и друга гледна точка според премиера. "Ако можем да го направим, тогава ще каним най-добрите лекари и български и чужди и няма да даваме тези огромни пари по милион да стигат, да не говорим с тежкия транспорт, след това не можем да ги прибираме, в чужда среда, тук можем да си провеждаме лечението на тежките онкологични детски заболявания", обяснява премиерът.




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930